Visie – Quoi Leroy? Heen en weer, heen en weer…

HR Square 134
Voor absurde, humoristische maar beklijvende rijmelarij moet je bij de Hollandse liedjesmaker-dichter-kunstenaar-cabaretier Drs. P (Heinz Polzer) zijn. Eén van de favoriete nummers is ‘Veerpont’, waarin hij het immer heen en weer varen van een veer vertelt. Het is nooit duidelijk waar onze kant en de overkant is. Het oversteken nodigt steeds uit om uit te zwermen naar de eindeloze oceaan, maar het komt er nooit van. Dus blijft het bij het ‘heen en weer’ als refrein en impliciete levensles. Het leven van de veerponten is me niet onbekend. Op mijn fietsroute langs de Schelde (van Wetteren tot Hamme en terug) kom ik, naast de anonieme motorpont van Schellebelle, de ponten Aba (Appels), Maiandros (Baasrode), Stéphanie (Sint-Amands), Jill (Mariekerke) en Demi (Driegoten) tegen. Ik twijfel wel eens om ze te nemen, maar besluit meestal om verder te fietsen, in de wetenschap dat deze kant de overkant wordt als ik er ben...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.