Visie – Quoi Leroy? ViagHRa

HR Square 133
Eén van mijn eerste ‘Quoi Leroy?’-columns waarmee ik onverwacht de publieke opinie haalde, droeg als titel ‘Kama Sutra voor HR-managers’. Geïnspireerd door de liefdesleer van de Indische wijsgeer Vatsyayana, ging ik op zoek naar de betekenis van de begrippen ‘variatie’ en ‘participatie’ op de arbeidsmarkt, begrippen die ook in de ‘Kama Sutra’ een centrale rol spelen. Hoe kan je door meer variatie en meer participatie de penetratie van kansengroepen op de werkvloer verhogen? Hoe kunnen we goede praktijken opzetten en leerrijke standjes uitwisselen om tot een meer bevredigend resultaat in diversiteit in de arbeidsorganisatie te komen? Hoe verzekeren we een meer duurzame liefdesrelatie op de arbeidsmarkt voor 55-plussers, personen met beperkingen, laaggeschoolde jongeren, personen van allochtone origine of vrouwen in managementfuncties? Een HR-beleid dat vertrekt van variatie en participatie, kan deze vragen positief prikkelend beantwoorden. Daarom de noodzaak van een ‘Kama Sutra voor HR-managers’! ‘Kama Sutra’ onder het stof? Die...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.