Visie: Strategie in praktijk (6). GROW: inzicht in het meest gebruikte coachingmodel

HR Square 116
Essentie (in 2 delen) De juiste vragen: ● Vragen stellen in plaats van zaken op te leggen, is de beste manier om de coachee mentaal te betrekken. ● Elke vraag moet gericht zijn op het aanscherpen van het bewustzijn en de verantwoordelijkheidszin van uw gesprekspartner. ● Het GROW-coachingmodel biedt u als coach een eenvoudig maar krachtig kader. Het helpt u om uw interactie met uw gesprekspartner te structureren. Vier fasen: ● Fase 1: kies de doelstellingen. Het definiëren van én het eens worden over één of meer doelstellingen die de coachee wenst te bereiken, is het belangrijkste onderdeel van de eerste coachingfase. ● Fase 2: verken de situatie. Breng de ware aard van het probleem in kaart door uw coachee te vragen hoe hij de huidige toestand ziet. ● Fase 3: onderzoek wat mogelijk is. Verzamel alle potentiële acties, gedragingen of beslissingen die kunnen leiden tot de juiste oplossing. ●...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.