Visie: Strategie in praktijk (6). GROW: inzicht in het meest gebruikte coachingmodel

HR Square 116
Essentie (in 2 delen) De juiste vragen: ● Vragen stellen in plaats van zaken op te leggen, is de beste manier om de coachee mentaal te betrekken. ● Elke vraag moet gericht zijn op het aanscherpen van het bewustzijn en de verantwoordelijkheidszin van uw gesprekspartner. ● Het GROW-coachingmodel biedt u als coach een eenvoudig maar krachtig kader. Het helpt u om uw interactie met uw gesprekspartner te structureren. Vier fasen: ● Fase 1: kies de doelstellingen. Het definiëren van én het eens worden over één of meer doelstellingen die de coachee wenst te bereiken, is het belangrijkste onderdeel van de eerste coachingfase. ● Fase 2: verken de situatie. Breng de ware aard van het probleem in kaart door uw coachee te vragen hoe hij de huidige toestand ziet. ● Fase 3: onderzoek wat mogelijk is. Verzamel alle potentiële acties, gedragingen of beslissingen die kunnen leiden tot de juiste oplossing. ●...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.