Visie: Strategie in praktijk (8). Management development met een strategiebril

HR Square 118
“Het ultieme concurrentievoordeel van een organisatie is de vaardigheid om te leren en om het geleerde snel om te zetten in actie.” (Jack Welch) In staat zijn te doen wat je concurrenten niet kunnen, vraagt een unieke set vaardigheden. Maar vaardigheden vallen niet uit de lucht. Vaardigheden ontwikkelen vergt moeilijke keuzes (je kan immers niet in alles uitblinken), commitment op lange termijn (vaardigheden ontwikkel je niet van de ene op de andere dag) en gemotiveerde medewerkers (nieuwe vaardigheden aanleren vraagt inspanning en een gedragsverandering). Hier volgen alvast tien tips om dat alles in goede banen te leiden. Tip 1: Zorg voor samenhang tussen ontwikkeling en strategie Ik zie vaak managementontwikkelingstrajecten die niets met de strategie van het bedrijf te maken hebben. Ik hoor vaak managers praten over leiderschapsontwikkeling, maar de samenhang tussen competentie-ontwikkeling en strategie wordt in de helft van de gevallen vergeten. Je strategie – en niet de laatste...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.