Visie: Werknemersvertrouwen. Vertrouwen: hefboom voor productiviteit en innovatie

HR Square 78
Essentie ■ Organisaties moeten aandacht besteden aan de mate van vertrouwen in hun organisatie. ■ Vertrouwen leidt tot een beter werkklimaat, en een verhoogd sociaal en financieel kapitaal. ■ Er bestaan allerlei manieren om het vertrouwen te bevorderen of te herstellen, zoals open communicatie en het delegeren van controle. In een organisatie is er sprake van vertrouwen op drie niveaus: vertrouwen tussen collega’s onderling, vertrouwen in de organisatie of het topmanagement en vertrouwen in de directe leidinggevende. Vertrouwen in de direct leidinggevende heeft ook een invloed op het vertrouwen in de organisatie op zich, aangezien de werknemer de leidinggevende beschouwt als vertegenwoordiger van de organisatie (Konovsky, Pugh, 1994). Een veelgebruikte definitie van vertrouwen is deze van Mayer, Davis en Schoorman (1995: 712): “Vertrouwen is de bereidheid van iemand om zich kwetsbaar op te stellen voor de acties van een ander, gebaseerd op de verwachting dat de andere een bepaalde actie...

In de kijker

Fietsvergoeding voor iedereen (in de privésector)

Loonkost in 2022 met 7,9 procent gestegen

Veel minder tijdelijke werkloosheid

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.