Vlees en bloed

HR Square 208 (januari-februari 2022)
“Werkhervatting na kanker is een hobbelig parcours”, zo klinkt het dan weer in het artikel dat Karolien Selhorst schreef. Vanuit het standpunt van de organisatie vergt ook de re-integratie van wie langdurig ziek was extra inspanningen. Progressieve hertewerkstelling vraagt tijd en energie – al is er in vele gevallen ook steun vanuit de overheid – en het succes is niet gegarandeerd. Organisaties zouden het misschien graag hebben, maar de werkelijkheid laat zich niet zo makkelijk in onze plooi leggen als we wel zouden willen. Er zijn altijd onzekerheden en risico’s, zeker als het om mensen gaat. Wanneer u nieuwe medewerkers aantrekt en een plaats geeft in de organisatie, dan is er altijd een kans dat dat verkeerd afloopt. Dat is zo voor ex-gedetineerden en mensen die na langdurige ziekte terug komen aankloppen, maar net zo goed voor witte raven en alle anderen. In een razendsnel veranderende context is er minder...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.