Voorwoord. Alles verandert (ook zonder de hype)

HR Square 196
Tijdens hippe TED talks klinkt het regelmatig dat de verandering sneller gaat dan ooit, dat als u en uw organisatie nog niet 'gedisrupt' zijn, het niet lang meer zal duren. Maar is dat werkelijk zo? Wie kan uitleggen wat het precies betekent dat de verandering steeds sneller gaat? En hoe kan men 'disruptie' meten? Zijn er wetenschappelijke bewijzen voor deze fenomenen?Zoals professor Wouter Duyck (zie pagina 77), verwijzend naar het werk van Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman, duidelijk maakt, is de manier waarop mensen denken en beslissingen nemen erg stabiel. We maken nog steeds dezelfde denkfouten als honderden jaren geleden en laten ons net zo gemakkelijk in de luren leggen door vooroordelen. Daar is weinig disruptie (of in het Nederlands: ontwrichting) te bespeuren. En toch… Toch besteedden meer dan honderd HR Square-leden drie dagen van hun waardevolle tijd om na te denken en te discussiëren over veranderingen en verandermanagement. Toch publiceren we...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.