Voorwoord. Alweer nieuwe horden voor HR-managers

HR Square 134
Als dat verschil 53 jaar later eindelijk weggewerkt wordt, mag de minister toch fier in de lens kijken? Zeer zeker, al klinkt het applaus vandaag lang niet meer zo overdonderend als na de moeizame marathonvergadering waarin de nieuwe regeling het levenslicht zag. Dat merken we ook in het debat tussen minister De Coninck, professor Blanpain en enkele hoofdrolspelers in de Belgische sociale arena, dat u in dit nummer vindt. Nu het akkoord in een wettekst vertaald is, blijkt immers dat het finaal toch weer een complex compromis geworden is. Dat klinkt zeer Belgisch? Jawel, en dat zorgt voor enkele vreemde noten in een akkoord dat zou moeten uitblinken in eenstemmigheid. Daar hoeven we echter niet noodzakelijk graten in te zien. Her en der een knoop of een beetje kluwen kan niet opwegen tegen het feit dat het verschil (deels) weggewerkt is. Complexiteit is ook best begrijpelijk in de historische kronkels...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.