Voorwoord. Dan maar op zoek

HR Square 183
In bepaalde situaties moet literatuur de rol van schuurpapier op zich nemen. “Om de hersenen op te schuren – het doet eerst pijn, maar daarna kriebelt het ook.” Je voelt haast de pijn of op zijn minst een soort ongemak, benauwdheid of regelrechte angst wanneer je die frase van de Franse auteur Philippe Claudel leest. Hij paste zijn overtuiging alvast in al haar literaire plasticiteit toe in zijn onlangs vertaalde verhalenbundel ‘Onmenselijk’ (uitgegeven bij De Bezige Bij), waarin onder andere een horde landerige toeristen de tijd doodt met wedden hoelang het duurt voor een schip met vluchtelingen keldert. Een knorrige, bijwijlen hoogst bizarre maar beklijvende bundel vertwijfeld op zoek naar menselijkheid. Nu komt de kernvraag: waar schuilt de link met de arbeidsmarkt in ruime zin en HR in het bijzonder? Die vinden we in diverse vormen en verschijningen in dit nummer, het duidelijkst maar meteen ook het bondigst in ‘Menselijke...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.