VOORWOORD. Dat is nu toevallig één van ‘onze’ specialiteiten

HR Square 160
Het is een klein boekje, oogt een beetje fragiel zelfs, ondanks de grote glanzende citroen op de kaft, maar de titel mokert erop los: ‘Ze maken ons kapot, meneer!’. Die noodkreet komt van psychotherapeut Rebekka Rogiest, journalist Geert Degrande en Joan De Winne, gepensioneerd diensthoofd van het slachtofferidentificatieteam en nu aan de slag als trainer-facilitator in leiderschapsontwikkeling. Hun ‘j’accuse’ richt zich hoofdzakelijk tot de leidinggevenden op alle niveaus, zelfs al bedoelen nogal wat van hen het ongetwijfeld niet slecht. Zolang zij hun houding niet veranderen, blijft het aantal burn-outs evenwel schrikbarend oplopen. Het lijkt meer en meer op de ziekte van onze tijd. Misschien nog het opmerkelijkste aan dit vlammende boek is dat er geen vakbond of politicus aan de bak komt. Dat zou al te voorspelbaar zijn. Het gaat om mensen die zien wat er rond hen gebeurt en daar een verklaring voor zoeken. Tot dusver werd de oorzaak...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.