Voorwoord: De (h)orde van het Nieuwe Werken

HR Square 130
Alweer het Nieuwe Werken? Ja, maar deze keer gaat professor Bart Cambré (Antwerp Management School) ook na of het Nieuwe Werken niet als een keizer zonder kleren door de werkwereld paradeert. Hij ziet in het Nieuwe Werken een manier om mensen langer en ‘met meer goesting’ aan de slag te houden: “Maar dan moet het wel om écht Nieuw Werken gaan: een combinatie van flexibiliteit in tijd, plaats, rollen en instrumenten. Onderzoek toont aan dat dit een positief effect heeft op de productiviteit en het engagement.” Al te vaak blijft het Nieuwe Werken beperkt tot het creëren van een hippe werkplek en de mogelijkheid om thuis te werken. “Bovendien omarmen bedrijven het Nieuwe Werken veeleer vanuit een kostenbesparend perspectief. Het hangt niet samen met het ontwikkelen van een loopbaanbeleid of competenties.” Kortom, het Nieuwe Werken is geen speeltje voor interieurarchitecten alleen. De orde van het Nieuwe Werken kan wel degelijk...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.