Voorwoord: De missing link van Copernicus

HR Square 7
In de krant Le Soir maakte minister van Ambtenarenzaken Marie Arena (PS) begin deze maand het Copernicusplan voor de hervorming van de federale openbare diensten met de grond gelijk. Het is afgelopen met de modernisering zoals die door haar voorganger Luc Van Den Bossche (sp.a) werd opgevat. Of toch niet? Premier Verhofstadt en andere regeringsleden ontkenden dat Copernicus zonder meer ten grave werd gedragen. Ook minister Arena zelf nam enkele dagen later gas terug. Nochtans had ze in Le Soir zonder omwegen geponeerd dat het afgelopen is met Copernicus. Marie Arena riep in de eerste plaats financiële en budgettaire motieven in. Alleen in 2000 en 2001 zou bijna 100 miljoen euro uitgegeven zijn aan Copernicus en dat kan volgens haar niet langer. Bovendien wil ze de 80.000 betrokken ambtenaren “niet in een richting dwingen die ze niet zien zitten”. Ook op de salarissen van de nieuwe openbare topmanagers (182.000 euro,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.