Voorwoord: De Potemkindorpen van HR?

HR Square 104
In dit nummer ontdoet de Londense professor Strategisch Management Marcus Alexander de begrippen leiderschap en strategie van hun glitter en glamour. De naam van zijn vakdomein, Strategisch Management zowaar, mag dan al een onheilspellend teken zijn, dat neemt niet weg dat hij kordaat komaf maakt met het narcistische gebral van menig manager. “Strategie is een verwarrende en onduidelijke term die vaak een valse geloofwaardigheid geeft aan eigenaardige beslissingen en gedragingen”, poneert professor Alexander. Hij heeft het over hardnekkige mythen over zowel leiderschap als strategie. De mythe begint al bij de zo vaak gekoesterde kloof tussen strategisch en operationeel management. Een groot leider zou alleen vanuit strategisch perspectief redeneren en de handen niet vuil maken aan de operationele kant van de zaak. “Beide perspectieven zijn echter belangrijk. Een groot strategisch leider slaagt erin om strategisch én operationeel denken te combineren”, corrigeert Alexander. Op de bladzijden 8 en volgende vindt u het...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.