Voorwoord: Diversiteit: waar wachten we op?

HR Square 10
In hun meest bekrompen variant denken werkgevers uitsluitend aan het maximaliseren van hun winst. Een meer edele variant is zich ervan bewust dat werkgevers ook een sociale verantwoordelijkheid dragen, waarmee zeker niet lichtzinnig mag worden omgesprongen. Voor de ondernemersorganisatie Unizo staat het als een paal boven water: Feryn een proces aandoen is een slecht signaal. Unizo verkiest een pragmatische aanpak en is bang dat gerechtelijke stappen veel werkgevers juist zullen sterken in hun aversie van allochtone sollicitanten. Het ligt voor de hand om nu met zijn allen het management van Feryn met de vinger te wijzen, maar dat is net iets te gemakkelijk. Of rechtszaken veel zullen veranderen aan de xenofobe reflexen bij sommige medeburgers, is zeer de vraag. Maar antiracismewetten zijn er ook om te worden toegepast. Feryn is slechts een van de vele uitingen van de wijze waarop velen in onze samenleving het nog moeilijk hebben met ‘de...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.