Voorwoord: Doet de ‘oorlog om talent’ er nog wel toe?

HR Square 114
Misschien kapseist de markt, nu de economische prognoses en signalen er almaar onheilspellender uitzien. Op het ogenblik dat deze editie van HR Square afgerond wordt, heeft de Griekse premier Jorgos Papandreou zelfs een bom geplaatst onder de eurozone. Hij laat de Grieken stemmen over de zware besparingen die Athene moet doorvoeren opdat de EU en het IMF het land van het faillissement zouden redden. Die aankondiging leek verdacht veel op het orakel van Delphi. Grieks referendum of niet, het ziet er niet erg rooskleurig uit voor de zeer nabije toekomst van de euro en de economische activiteiten in de eurozone. Dan hebben we het nog niet over de fall-out tot ver buiten de eurozone. Bovendien waarschuwt de International Labour Organisation (ILO) dat een nieuwe recessie veel meer barsten zal aanbrengen in het arbeidsweefsel. Tijdens de crisis van 2008 konden de gevolgen grotendeels beperkt blijven tot kreuken, omdat de overheden nog...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.