VOORWOORD. Een belachelijk voorwoord (Luc De Decker)

HR Square 172
Met dit voorwoord zal binnen afzienbare tijd (en niet eens zovele jaren verder) smadelijk gelachen worden. Alsof hier gewaarschuwd wordt voor de gevaren van de komst van de stoomtrein, de elektriciteit of godbetert de televisie. Steevast werd er fel geprotesteerd tegen vernieuwing. Dat verliep niet altijd even vreedzaam, denk maar aan de luddisten, die in het begin van de 19de eeuw weefmachines vernielden in Engeland, omdat de industrialisatie de jobs van de arbeiders zou vernietigen. Zo oud klinkt dat niet eens. Hoe sterk rijst vandaag het protest tegen allerhande lefgozers die met de hulp van nieuwe technologie hele sectoren dreigen te ‘uberiseren’? Disruptie, weet je. Ook anno 2017 wordt er wel wat vernield. Vraag het maar aan taxichauffeurs die Uber-auto’s rijp maken voor de schroothoop. De overheid helpt ook wel een handje in de pogingen om marktbestormers de weg te versperren. Dat blijft niet beperkt tot het verdedigen van taxibedrijven....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.