Voorwoord: Een taboe minder?

HR Square 103
Ondertussen zijn er meer gevallen van zware pesterijen op het werk aan het licht gekomen, met als dieptepunt de zelfmoord van een 54-jarige technicus bij de Stad Gent. In dat geval zijn er alvast gerechtelijke stappen ondernomen tegen de mogelijke pesters. Het wordt uitkijken naar een uitspraak. Ook over de verantwoordelijkheid van de preventiediensten en de werkgevers worden her en der vragen gesteld. Op het terrein van de sociale partners betekenden de zware pesterijen bij Mactac echter het vuur in het kruitvat van een heel andere discussie: de bescherming van de vakbondsafgevaardigde. Die ombuiging van de aandacht kwam er nadat bleek dat het ACV juridische bijstand verleend had aan een militant die door Mactac ontslagen was. Die militant was wellicht betrokken bij de pesterijen. Het ACV kreeg bakken kritiek over zich heen en voorzitter Luc Cortebeeck haastte zich op tv te zeggen dat die militant uit de vakbond gezet zal...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.