Voorwoord: Eigen Belang eerst

HR Square 29
Het woelige debat over het loopbaaneinde blijft, terecht, de geesten beroeren. De regering-Verhofstadt II toverde het Generatiepact uit zijn hoed in de hoop zo de toekomst van onze veelgeprezen sociale zekerheid te helpen verzekeren. Een nobele poging, ook al zou de regering wellicht nog veel feller hebben kunnen ingrijpen. Maar de vakbonden wensen het Generatiepact niet te slikken. De verhoging van de leeftijd voor brugpensioen tot 60 jaar zit velen hoog, ook al blijven tal van uitzonderingen mogelijk en al werden ‘bijsturingen’ uitgevoerd na de eerste acties van (hoofdzakelijk) de socialistische vakbonden. In alle hoeken van het land organiseerden werknemers stakingen en protestacties tegen het vermaledijde Generatiepact. “Waarom zouden wij langer moeten werken?”, verzucht menig oudere werknemer. “Terwijl we toch beter kunnen plaatsmaken voor jongeren die anders geen werk vinden.” Critici vragen zich af of ‘de oudere generatie’, met al haar welvaart, wel bereid is voldoende solidair te zijn met...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.