Voorwoord: Geen geschikt personeel te vinden? Niet neuten!

HR Square 94
“Men zou verwachten dat vacatures gemakkelijker ingevuld raken vanwege het grote aanbod aan werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Niets is minder waar. Van de Belgische werkgevers ondervindt 27 procent nog altijd moeilijkheden om de geschikte profielen te vinden. Dat is 8 procent meer dan vorig jaar. Wereldwijd krijgt 31 procent van de werkgevers (tegenover 30 procent in 2009) hun vacatures moeilijk ingevuld. (…) De crisis heeft het tekort aan arbeidskrachten overschaduwd. Ondanks de hoge werkloosheidsgraad klagen de werkgevers dat ze geen geschikte kandidaten vinden. De arbeidsmarkt wordt nog altijd verstoord door een ernstig onevenwicht tussen het aanbod aan en de vraag naar talent. Te weinig kandidaten met het geschikte profiel zijn bereid te werken op de juiste plaats, op het juiste moment. Om die trend om te buigen, moet de arbeidsmarkt flexibeler worden en is er nood aan meer kneedbare vaardigheden. (…) In de loop der jaren is de lijst van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.