Voorwoord: Geen geschikt personeel te vinden? Niet neuten!

HR Square 94
“Men zou verwachten dat vacatures gemakkelijker ingevuld raken vanwege het grote aanbod aan werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Niets is minder waar. Van de Belgische werkgevers ondervindt 27 procent nog altijd moeilijkheden om de geschikte profielen te vinden. Dat is 8 procent meer dan vorig jaar. Wereldwijd krijgt 31 procent van de werkgevers (tegenover 30 procent in 2009) hun vacatures moeilijk ingevuld. (…) De crisis heeft het tekort aan arbeidskrachten overschaduwd. Ondanks de hoge werkloosheidsgraad klagen de werkgevers dat ze geen geschikte kandidaten vinden. De arbeidsmarkt wordt nog altijd verstoord door een ernstig onevenwicht tussen het aanbod aan en de vraag naar talent. Te weinig kandidaten met het geschikte profiel zijn bereid te werken op de juiste plaats, op het juiste moment. Om die trend om te buigen, moet de arbeidsmarkt flexibeler worden en is er nood aan meer kneedbare vaardigheden. (…) In de loop der jaren is de lijst van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.