Voorwoord. Geen ogenverblinding, maar helderheid

HR Square 200
Dat waren, tweehonderd tijdschriften geleden, de eerste woorden in het allereerste nummer van HR Square. Oprichter Jos Gavel beloofde toen aan de leden om radicaal te breken met de kwalijke traditie om verkoop van gedrukt papier en/of advertenties hoger op de prioriteitenlijst te zetten dan de eigenlijke inhoud. “Wij plaatsen de kwaliteit en de relevantie van de informatie centraal”, schreef hij in het allereerste voorwoord. En ook: “Bij HR Square is de redactie de baas. Dat is niet alleen uniek in de wereld van de media, het biedt de abonnee ook de beste garantie voor kwaliteit en onafhankelijkheid.”In de colofon naast dit voorwoord treft u uiteraard nog steeds de naam van Jos Gavel aan, en ook collega Hilde Vereecken en fotograaf Hendrik De Schrijver zijn al tweehonderd nummers van de partij. Anderen, zoals ikzelf, zijn pas later aan boord gekomen. Maar we blijven vandaag trouw aan de visie die toen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.