Voorwoord Geen oplossing voor het HR-dilemma

HR Square 132
In een innovatiecultuur zijn samenwerking en het delen van informatie cruciaal. Verloochen nooit de kracht van het collectief. Toch bruist zo’n organisatie niet zonder de dynamiek van individueel talent. Om dat talent optimaal te stimuleren, is maatwerk nodig. Onderschat ook nooit de kracht van het individu. Ecce HRM: de opdracht van HRM is een permanente zoektocht naar een werkbaar evenwicht tussen het koesteren van het individu en stimuleren van samenwerking, en bovendien tussen het belang van de medewerker en de resultaten van de organisatie. Een standaard oplossing komt er niet uit de bus, HRM blijft een werk in uitvoering. Door de aandacht voor het Nieuwe Werken krijgt dat dilemma tussen hoogst persoonlijke afspraken en collectieve overeenkomsten nog een extra pigment. Op het megacongres van SHRM komt zo’n fundamentele HR-karaktertrek sterk tot uiting. In dit nummer vindt u alvast een verslag. In juni hadden we u echter al beloofd dat HRM’ers...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.