Voorwoord: Goedkope hulpmiddelen

HR Square 71
In het boek wordt de overgang van personeelsdirecteur naar HR-manager geassocieerd met de individualisering van de arbeidsovereenkomsten en de fragmentering van het werk. Dat is meteen een hele hap om door te kauwen. De auteurs en hun talloze gesprekspartners maken ons attent op een verzwakking van de collectieve aanpak van de loon- en arbeidsvoorwaarden. Tegelijkertijd verschijnen steeds meer werknemers met een precair statuut: ze zijn tijdelijk, uitzendkracht, oproephulp of (schijn)zelfstandige. Voeg daar het wereldwijd outsourcen aan toe en je krijgt een ‘mondiaal uitzendkantoor’. Vanuit een ander perspectief: het opduiken van de term HRM valt samen met de Wal-Martisering. Het plaatje dat de auteurs schilderen van de Amerikaanse distributiegigant valt nog het best samen te vatten als: ‘werknemers worden behandeld als zo goedkoop en zo rechteloos mogelijke hulpmiddelen’. Vrij vertaald klinkt dat verdacht veel als ‘human resources’. Uiteraard herkent u zich niet in die omschrijving. En toch, in ’t diepst van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.