Voorwoord: Het is maar een idee…

HR Square 12
Wat verderop in dit blad leest u een interview met de grote baas van Agfa-Gevaert en voorzitter van het Vlaamse ondernemingsnetwerk Voka, Ludo Verhoeven. De voorzitter trekt – voorspelbaar – van leer tegen het brugpensioen. Hoeft dat echt nog? Wijzelf hebben ons in deze kolommen al meermaals kritisch uitgelaten over het brugpensioen als een soort complot tussen werkgevers en vakbonden om collectieve afdankingen primo met zo weinig mogelijk ophef, secundo grotendeels op kosten van de gemeenschap en tertio op een financieel redelijk aanvaardbare manier voor de werknemer door te voeren. Het brugpensioen is een foute, perverse oplossing. Voor wie niet meer kan werken wegens half of helemaal versleten, moeten andere oplossingen gezocht worden. Wie voordat hij de pensioenleeftijd bereikt heeft uit vrije wil graag stopt, hoeft niet gesteund te worden. Wie wel nog wil werken moet zijn recht op arbeid kunnen laten gelden (overigens een principe dat we de werkgeversverenigingen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.