Voorwoord: Het is maar een idee…

HR Square 12
Wat verderop in dit blad leest u een interview met de grote baas van Agfa-Gevaert en voorzitter van het Vlaamse ondernemingsnetwerk Voka, Ludo Verhoeven. De voorzitter trekt – voorspelbaar – van leer tegen het brugpensioen. Hoeft dat echt nog? Wijzelf hebben ons in deze kolommen al meermaals kritisch uitgelaten over het brugpensioen als een soort complot tussen werkgevers en vakbonden om collectieve afdankingen primo met zo weinig mogelijk ophef, secundo grotendeels op kosten van de gemeenschap en tertio op een financieel redelijk aanvaardbare manier voor de werknemer door te voeren. Het brugpensioen is een foute, perverse oplossing. Voor wie niet meer kan werken wegens half of helemaal versleten, moeten andere oplossingen gezocht worden. Wie voordat hij de pensioenleeftijd bereikt heeft uit vrije wil graag stopt, hoeft niet gesteund te worden. Wie wel nog wil werken moet zijn recht op arbeid kunnen laten gelden (overigens een principe dat we de werkgeversverenigingen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.