Voorwoord. Het verband tussen HRM en Las Vegas

HR Square 133
Die anekdote plukken we uit ‘Goed, beter, best – De psychologie van competitie en gedrevenheid’ van Po Bronson en Ashley Merryman (zie boekenrubriek). Het effect op het personeel kan ook tellen: volgens onderzoekers van Northwestern University werden de medewerkers loyaler, nadat het gokverhaal bekend geraakte. Gaandeweg namen ze ook zelf riskantere beslissingen. Als het bedrijf krap bij kas zat, inden ze zelfs hun loon niet. Spelen om te winnen en een opmerkelijk engagement hebben zich in de bedrijfscultuur genesteld. Engagement, motivatie en betrokkenheid, daar schuilt toch de heilige graal van HRM? Maar het wringt met die HR-drievuldigheid. “De onderzoeksgroep Conference Board rapporteert dat de werknemerstevredenheid nog nooit zo laag geweest is als vandaag. De werknemersbetrokkenheid zit op een alarmerend laag peil”, stipte Jeffrey Pfeffer nog aan in een interview in HR Square van september. En de oplossing kunnen we moeilijk met zijn allen in Las Vegas gaan zoeken. Een mirakelmethode...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.