Voorwoord. Hoe kan HR wel het verschil maken?

HR Square 187
Die discussie was toch al afgerond, de strijd beslecht, het resultaat beklonken met een pluchen zetel aan dé bedrijfstafel? Dave Ulrich leerde het ons: HR moet een strategische rol opnemen en zijn impact op de business bewijzen. HR is strategisch of zal niet zijn. Dat is veroverd, nu is het tijd voor de volgende zet: HR zal met vlot digitaal comfort en verbazend analytisch vernuft zijn belang becijferen óf… zal de weg van de dinosaurussen op sukkelen. Genoeg met die strategische hamer geklopt dus. “Oh ja? Waarom ontmoet ik dan hoogst zelden HR-directeurs op onze strategieworkshops?” Zo reageert Benjamin Gilad in een opiniestuk in Human Resource Executive (HRE). De doorgewinterde consultant en voormalige managementprofessor ontvouwt zijn ‘war games’ niet voor Janneke en Mieke. Als medeoprichter van de Fuld-Gilad-Herring Academy of Competitive Intelligence adviseert hij de top van Fortune 500-bedrijven. Hij is zelfs vermetel genoeg om de vraag te stellen of...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.