Voorwoord: Hoe sterk is het interprofessioneel overleg?

HR Square 58
Wordt het interprofessioneel overleg, de tweejaarlijkse hoogmis van de sociale evenwichtsoefeningen in België, gedegradeerd tot een hol ritueel? Vervult de Groep van Tien (met de – jawel – elf toponderhandelaars van vakbonden en werkgevers) straks alleen nog een protocollaire functie? Krijgen onderhandelaars als Luc Cortebeeck (ACV), Rudy De Leeuw (ABVV) en Pieter Timmermans (VBO) een soort koningsrol toebedeeld? Dan mogen ze weliswaar nog prominent en royaal opdraven, maar de echte bakens zetten ze dan niet langer uit. Die rol zal dan voorbehouden zijn voor… Tja, voor wie? Misschien hebben we nu te veel vragen gesteld. We werden dan ook wat overrompeld door de markante én hoogst interessante opmerkingen die Pieter Timmermans in een interview in dit nummer maakt (u vindt het op blz. 20-22). De bestuurder-directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) geeft er uitleg over de nakende onderhandelingen over een nieuw interprofessioneel akkoord. Geschokt als ze zijn door...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.