Voorwoord: Hoe strategisch is HRM in Vlaanderen?

HR Square 9
Het onderzoeksproject Panel Survey of Organizations (PASO, meer info op www.paso.be) rapporteerde recent over de eerste resultaten van het onderzoek naar de positie van de HR-manager in Vlaamse organisaties. Met de inspraak van de personeelsdirecteur gaat het de goede weg op, maar met de evaluatie van de HR-manager zit het minder goed. De personeelsverantwoordelijke wordt nog te vaak afgerekend op zaken waarop hij geen vat heeft. Als hij al serieus geëvalueerd wordt. We nemen hieronder de belangrijkste bevindingen van PASO over. De aanwezigheid van een hoofd personeelszaken betekent nog niet dat deze zijn zegje kan doen op het hoogste niveau. Zitten HR-managers mee aan tafel in belangrijke bestuursorganen, zoals het directiecomité? In 63% van de organisaties met een personeelsdienst of personeelsverantwoordelijke, is dat het geval. In de overige 37% kijkt de HR-manager (machteloos?) toe vanaf de zijlijn. Mee aan tafel zitten, is echter geen garantie voor beslissingsbevoegdheid. Zo blijkt dat...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.