Voorwoord: HRM is de zorg

HR Square 210 (mei-juni 2022)
In maart organiseerde HR Square, samen met zusterblad ZORG Magazine, twee edities van het seminarie HRM in de zorg. Eerst in Hasselt en nadien in Gent gingen (academische) experten en HR professionals aan de slag met de premisse van het seminarie: ‘geen zorg zonder zorgverleners, geen zorgverleners zonder degelijk HR-beleid’. Dat leverde interessante inzichten en inspiratie op – u leest het uitgebreide verslag in het dossier in deze HR Square. Opvallend is dat instroom voor álle sprekers slechts een klein stukje van de complexe puzzel is. Ja, employer branding moet ervoor zorgen dat de sector als geheel, maar ook de individuele organisaties aantrekkelijk zijn, en rekruteringscampagnes moeten – zeker in deze knelpuntsector – van de bovenste plank zijn. Maar daarmee kom je er niet. Het gaat óók over de werk-privébalans en autonomie van medewerkers, zoals Bram Fleuren benadrukt, en over de balans tussen de verschillende stijlen die leiders moeten vinden,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.