Voorwoord: HRM zonder burn-out

HR Square 121
Wie grasduint in het recente boekenaanbod, stuit al gauw op een ongemakkelijk stemmend aantal uitgaven over burn-out. Alleen de stapel boeken over leidinggeven klimt nagenoeg even hoog. Dat kan geen toeval zijn. Als leidinggevenden niet weten hoe het moet, kunnen ze alleen maar meer schade aanrichten in hun organisatie met als resultaat een horde afhakers in diverse gedaanten: het ene talent zoekt zijn heil elders, terwijl het andere voortploegt en finaal tegen een knoert van een burn-out aan botst. Vanzelfsprekend merkt u nu op dat een burn-out lang niet altijd aan de leidinggevende of de organisatie toegeschreven kan worden. Zeker, het kan best de aard van het beestje zijn. Een flink peloton van perfectionisten, arrivisten en oververmoeide medewerkers heeft geen klier van een chef nodig om linea recta op een burn-out af te stevenen. Of is er méér aan de hand dan rotbazen, strebers en neuroten? “Jullie moeten veel harder...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.