Voorwoord: Luc De Decker

HR Square 50
“Ondernemingen ontdekken dat HRM als functiedomein een antwoord kan bieden op uitdagingen zoals de vergrijzing, de evolutie naar een kenniseconomie, de groeiende nood aan hoogopgeleide medewerkers of het dreigende tekort aan managementpotentieel.” Dat verklaart Daniël Vloeberghs, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven, en één van de meest gezaghebbende stemmen in de HR-wereld in onze contreien. Hij vertrouwde het toe aan Hilde Vereecken, die in dit nummer onderzoekt of strategisch HRM méér betekent dan een zoveelste loze modekreet. Haar zoektocht naar het antwoord mondde uit in een opvallend kritische doorlichting van HRM - en van de HR-manager. In dat artikel (Special op blz. 52 en volgende) vinden we tal van opmerkelijke uitspraken, zowel uit onderzoeken als van prominente vertegenwoordigers van de Belgische HR-wereld. De analyse is uitgedraaid op een confrontatie met het vakgebied HRM. Een confrontatie die door de ene HR-professional uitdagend genoemd zal worden en door de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.