Voorwoord: Luc De Decker: De mensen zijn kwaad (*)

HR Square 60
Nog maar een maand geleden beefden we in het treintje op de top van de rollercoaster. We wisten niet of ons een korte knik of een lange duizelingwekkende vaart naar beneden stond te wachten. Ondertussen heeft het achtbaanwagentje ons in veel scherpere bochten en turbulenties gebracht dan we ooit konden vermoeden. Op nauwelijks enkele dagen tijd kapseisden de grootste banken van België bijna (en niet alleen van België). Geen obscure financiële tochtpanden, maar de trots van de vaderlandse economie én de steunpilaren van de brave belegger wankelden. Prompt werden heel wat renteniersdromen pijnlijk de grond in geboord. Krantenreportages beschreven hoe het zelfverzekerde gekeuvel in breed gedrapeerde Knokse restaurants plaats ruimde voor een begrafenissfeer. Niet alleen de ‘fils de famille’, de brutale belegger en de door de wol geverfde zakenman verloren poen. Ook vele volgzame spaarders kwamen er bekaaid vanaf. En dan hebben we het nog niet over ons aller pensioenfondsen....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.