Voorwoord – Luc De Decker. Flexibiliteit zonder oekaze

HR Square 166
Vanzelfsprekend klonk er her en der al gauw gegniffel toen de Franse minister van Werk Myriam El Khomri begin deze maand het recht om offline te gaan buiten de werkuren in een wet vastlegde. Hoe kunnen de Fransen met hun 35 urenweek, geduldige amicalité op de werkvloer en vroege pensioenleeftijd (62 jaar) nu zoveel last hebben van werkstress? De minister wil alvast verhinderen dat de Fransen er massaal onderdoor gaan als gevolg van het permanent bereikbaar zijn voor hun werk. De wet legt de ondernemingen op om daarover afspraken te maken. Wat kan en wat niet? Als ze er niet uit geraken, moeten ze een reglement opstellen dat het recht om offline te zijn respecteert. Mooi initiatief dat de werknemers eindelijk behoedt voor te lange werkdagen, stress en burn-out? Of een zoveelste bewijs dat de overheid (en zovele andere betrokkenen) nog altijd niet doorheeft dat het traditionele arbeidssysteem stilaan vervangen...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.