Voorwoord – Luc De Decker. HR is een tricky vak (vraag het maar aan Woody Allen)

HR Square 178
Eindelijk is het zover, ondergetekende geeft enkele afwijkingen toe waarmee je anno 2018 toch wel op je tellen moet passen. Neen, ik heb niet deelgenomen aan de Olympische Winterspelen onder Noord-Koreaanse vlag en hoef me dus nu niet ‘spontaan’ te verontschuldigen in het openbaar voor abominabele resultaten, waar ik dan meteen ook de pijnlijkste kritiek mag aanhoren. Al bestaat zo’n ‘evaluatiecultuur’ niet alleen in de entourage van Kim Jong-un. Gelukkig gaat het er bij HR Square ietwat anders aan toe en durf ik te bekennen dat ik gek ben van de clair-obscur-schilderijen van Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610). Laten we zeer zuinig zijn met de etiketten ‘virtuoos’, ‘geniaal’ en ‘volkomen vernieuwend’, maar voor tal van werken van de Italiaanse barokmeester mag je die zonder aarzelen bovenhalen. Wat zou ik graag nu bij zo’n schaars verlichte Romeinse kapel staan om ‘De roeping van Mattheüs’ of andere schilderijen te bewonderen. In een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.