Voorwoord – Luc De Decker. HR is een tricky vak (vraag het maar aan Woody Allen)

HR Square 178
Eindelijk is het zover, ondergetekende geeft enkele afwijkingen toe waarmee je anno 2018 toch wel op je tellen moet passen. Neen, ik heb niet deelgenomen aan de Olympische Winterspelen onder Noord-Koreaanse vlag en hoef me dus nu niet ‘spontaan’ te verontschuldigen in het openbaar voor abominabele resultaten, waar ik dan meteen ook de pijnlijkste kritiek mag aanhoren. Al bestaat zo’n ‘evaluatiecultuur’ niet alleen in de entourage van Kim Jong-un. Gelukkig gaat het er bij HR Square ietwat anders aan toe en durf ik te bekennen dat ik gek ben van de clair-obscur-schilderijen van Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610). Laten we zeer zuinig zijn met de etiketten ‘virtuoos’, ‘geniaal’ en ‘volkomen vernieuwend’, maar voor tal van werken van de Italiaanse barokmeester mag je die zonder aarzelen bovenhalen. Wat zou ik graag nu bij zo’n schaars verlichte Romeinse kapel staan om ‘De roeping van Mattheüs’ of andere schilderijen te bewonderen. In een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.