Voorwoord – Luc De Decker. Over buikgevoel en rendement

HR Square 156
Zeker, in het eerste nummer van een nieuw aangesneden jaar wens ik, ook in naam van het voltallige HR Square-team, alle lezers en leden zeer graag een sprankelend jaar. En ja, het vorige jaar had beter kunnen eindigen en het nieuwe bruisender mogen beginnen als we de haat, angst en onzekerheid peilen in de wereld, nu ook in de eigen contreien. En neen, een vaktijdschrift is niet de geschikte plaats en ondergetekende voelt zich al evenmin de juiste persoon om daarover te gaan prediken. Toch is HRM bij uitstek een vakgebied waarbij de beruchte ‘ontastbare zaken’, de gevoelens en sentimenten in al hun tinten en schakeringen, wel degelijk mee een hoofdrol opeisen. Dus of we dat nu willen of niet, de maatschappelijke besognes dringen evengoed door tot de werkvloer.  Staat er in de jaaroverzichten en voorspellingen wereldwijd evenwel niet dat HR nu eindelijk resoluut komaf moet maken met dat vermaledijde...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.