Voorwoord. Over een nieuwe hype en hetzelfde oude cynisme

HR Square 177
Hysterie versus apathie, laten we de verzen dan maar op die manier resumeren. Het lijkt er zelfs verdacht veel op dat ze elkaar mooi in evenwicht houden: terwijl de ene zich opwindt in het kwadraat, kijkt de andere doodgemoedereerd de andere kant op. Tel op en je krijgt het perfecte gemiddelde, toch? Maar wat als de apathische massa zich op sleeptouw laat nemen door hysterisch populisme, van welke kleur of aard of vlag dan ook? Of wat als de futloze hordes helemaal niet zo hangerig zijn, maar zich wanhopig neergelegd hebben bij een situatie waaraan ze toch niets kunnen verhelpen – of waarbij ze ervan uitgaan dat ze er geen moer meer aan kunnen veranderen? Wat doet zo’n situatie op de duur met een mens én met een bevolking? Bestormen ze toch ooit weer eens de Bastille of beperken ze de ‘revolutie’ tot het listig en cynisch saboteren van allerhande...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.