Voorwoord: Schuldig verzuim?

HR Square 21
Vorig jaar werd beau parleur Jan Coene bij Picanol van zijn CEO-troon gestoten omdat hij veel te inhalig (in het kwadraat) en te megalomaan was geweest. U kent de hoofdlijnen van het verhaal. Vorige week verwees het bestuur van de onderneming de gehele toekomststrategie van Coene naar de prullenmand. Ook op dit punt leidde ’s mans talent blijkbaar rechter naar zijn eigen persoonlijk gewin dan naar een goede gezondheid van de organisatie. Gisteren werd er nog maar eens een onwelriekend lijk uit een Picanol-kast gehaald. De gevallen CEO zou voor 750.000 euro niet gepresteerde consultancy-uren hebben gefactureerd. Het parket beraadt zich over een gerechtelijk onderzoek. Morgen, overmorgen en ongetwijfeld ook de komende weken kunt u de story in de media volgen, indien u geïnteresseerd bent. Dat zou u als HR-professional moeten zijn. Of vraagt u zich af wat een personeelsdirecteur te maken heeft met malversaties van zijn baas? En indien...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.