Voorwoord.‘Sociaal lanterfanten’

HR Square 140
Jawel, de hoogleraar aan de London Business School, die wereldfaam geniet in onderzoek, doceren en advies over strategische innovatie, heeft gezorgd voor een redactionele bijdrage. Op dinsdag 13 mei 2014 geeft hij in het Brussels44Center een exclusieve masterclass op uitnodiging van HR Square met als centrale vraag: wat kan en moet HR doen om een permanente innovatiecultuur mee te helpen creëren en onderhouden? We kunnen het belang van deze unieke masterclass niet genoeg beklemtonen: rep u nog naar Brussel, sleur ook uw andere managers mee. U verneemt er bovendien van professor Frederik Anseel (Universiteit Gent en drijvende kracht achter Vigor – Innovation Research Group) in welke specifieke omstandigheden innovatief werkgedrag wordt gestimuleerd of afgeremd.  Maar we moeten terug naar die beangstigende ‘wij’ en hoe ‘wij’ er maar al te graag vanuit gaan dat iemand anders wel de handen uit de mouwen zal steken. Markides verwijst naar het fenomeen ‘social loafing’...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.