Voorwoord. Staat JJ Cale symbool voor de HR-functie?

HR Square 185
Melancholie doordesemd van ironie, rebellie geschurkt tegen sarcasme, provocatie verdund door berusting – en een mysterieus en misschien wel minzaam lachje op de achtergrond. Zoiets, ongeveer, welt op wanneer we ze horen, die bekende verzen: “If you want to hang out, you’ve got to take her out, cocaine.” Of verderop de onsterfelijke: “If your thing is gone, and you want to ride on, cocaine. Don’t forget this fact, you can’t get it back, cocaine.” Herken je de monsterhit van Eric Clapton? Of denk je juist aan de oorspronkelijke uitvoering van JJ Cale (1938-2013)? JJ, wie? Hij was de keizer van het ‘laid back’-zingen, van een zuiders-lijzige bluesrock, hij heeft een opmerkelijk lange lijst van prachtsongs geschreven en voor het voetlicht gebracht, maar hij werd pas beroemd (en dan nog) nadat andere artiesten hits scoorden met zijn nummers. Er zijn nogal wat redenen op te sommen waarom JJ Cale zelf niet...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.