Voorwoord. Uitvinder

HR Square 203 (maart-april 2021)
Immers, een loopbaan die in een rechte lijn van diploma naar pensioen loopt, is niet meer van deze tijd. Binnen wendbare organisaties krijgen individuele werknemers steeds nieuwe uitdagingen, maar net zo goed vinden zij al kronkelend hun weg via bij uiteenlopende werkgevers en verschillende statuten.Leren, ook lang ná de schoolcarrière, is de smeerolie die dergelijke bewegingen vlot laat verlopen. Iedereen moet zich continu bijscholen en herscholen om zo wendbaar te blijven in de ontslagvrije maatschappij waar Kathelijne Verboomen van droomt. “Dat kunnen we bereiken door learning & development en talentmanagement meer met elkaar te vervlechten, door proactief te managen en te werken in een psychologisch veilige omgeving. Mensen gaan sneller bewegen wanneer ze weten dat ze kunnen terugvallen op opleidingen, wanneer de opzegtermijn deels plaats maakt voor vaardigheidstraining, ontwikkeling...”, zegt ze daarover.Het is een mooi beeld dat nog te vaak schril afsteekt tegen de realiteit op het terrein. We spreken...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.