Voorwoord. Uw neus verraadt uw (gebrek aan) wilskracht

HR Square 180
Als ik beweer dat bakker X barslechte broodjes bakt, heb ik dan ook gezegd dat er geen voortreffelijke bakkers bestaan? Gelukkig niet. En geloof me, er bestáán excellente bakkers. Als ik op de sociale media artikels ‘like’ of ‘deel’ die erop wijzen dat een loopbaancoach of HR-dienstverlener zich baseert op niet bepaald wetenschappelijke methoden, heb ik dan ook beweerd dat er geen geloofwaardige coaches of HR-dienstverleners bestaan? Gelukkig niet. Anders zou ik geen seconde langer aan dit tijdschrift verbonden kunnen zijn, waarin we juist proberen om wetenschappelijk onderbouwde en evidence-based methoden naar voren te schuiven. En jawel, die bestaan. Jammer genoeg doemen nog altijd allerhande tests op, vooral in het vaak schemerige en schimmige gebied van de persoonlijkheidstests, die weliswaar omringd worden door een aura van wetenschappelijkheid, maar die niet zelden veeleer thuishoren in de sfeer van de alchemisten in hun zoektocht naar de steen der wijzen – en dan...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.