Voorwoord: Verklanting

HR Square 4
De belangstelling voor de perceptie en de appreciatie van het personeelsbeleid door de werknemers is een relatief recent verschijnsel in België. Tevredenheidonderzoek op het niveau van individuele organisaties en vergelijkingen terzake zijn al jaren vertrouwde kost. Pas nu echter, na een paar jaar incubatietijd, worden werknemers ten volle ontdekt als een doelgroep van het beleid en een doelwit van HR-marketing. Het idee is doorgebroken dat het best interessant is – en zelfs noodzakelijk – om de drijfveren en verwachtingen van de human resources te kennen en te begrijpen. Eens die stap gezet, kan men rekening houden met de observaties en er zijn personeelsbeleid en communicatie op afstemmen. Personeelsmarketing wordt dus een onderdeel van HRM en overschrijdt de grenzen van het deeldomein rekrutering. In de vorige editie van dit blad werd u uitvoerig geïnformeerd over de tevredenheid van werknemers met hun beloning en met het beloningsbeleid van hun onderneming (HR Square...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.