Voorwoord. Vertrouwen

HR Square 201
In de huidige context ligt het vertrouwen niet voor het rapen, noch dat van consumenten, noch dat van medewerkers. Nochtans schuift Bart Van Bambost (Nipro Europe) vertrouwen naar voor als de basis van zijn HR-beleid. “Ik ben ervan overtuigd dat trust de voorwaarde is om het beste uit mensen te halen”, zegt hij in het interview deze maand. Zorg ervoor dat er vertrouwen is, en dan zullen de prestaties makkelijker volgen, zo luidt de redenering. Zijn overtuiging lijkt op het eerste gezicht een variant op het happiness-verhaal dat al een hele tijd meegaat: maak de medewerkers gelukkig en ze zorgen voor gelukkige klanten. Van Bambost kiest bewust voor vertrouwen in plaats van happiness – “ondertussen een containerbegrip”, stelt hij vast – omdat het hem meer houvast biedt en het een concept is waarmee hij op de werkvloer ook werkelijk iets kan aanvangen. “Je kan heel goed meten of een medewerker...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.