Voorwoord: Vreemde collega’s: twee voor, één tegen

HR Square 6
Het wegwerken van discriminatie van allochtone medemensen op de arbeidsmarkt, wordt een hoeksteen van het regeringsbeleid om de integratie te bevorderen en de spanningen tussen bevolkingsgroepen van verschillende herkomst te verlagen. Het is ook de eerste eis van allochtonenorganisaties en hun politieke woordvoerders. De Vlaamse regering gaf het voorbeeld door aan te kondigen dat de nationaliteitsvereiste voor een baan bij de overheid zou verdwijnen. Wil men echter snel vooruitgang boeken met de economische integratie, dan zijn wettelijk opgelegde quota voor de tewerkstelling van allochtonen in privé- en overheidsbedrijven aangewezen, althans zo denken sommigen. Maar moet dat zo nodig? U zult er wel uw eigen mening op na houden. Feit is dat uw personeelsbeleid niet ontsnapt aan wat gerust als een van de scherpste maatschappelijke problemen van deze tijd mag worden aangeduid. Met een recente enquête peilde SD Worx naar de mening van de Belgische werknemers terzake. In een samenvattend verslag...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.