Voorwoord: Wat moet de HRM’er doen?

HR Square 128
Vorig jaar gaven Dave Ulrich en zijn vrouw Wendy een uiteenzetting over het belang van zingeving op het werk en de manier waarop HR de medewerkers kan motiveren. Toen gaf Dave Ulrich ook een voorzet van de competenties die HR daarvoor nodig heeft. Dit jaar gaat hij dieper in op die competenties, dieper dan in zijn publicaties en interviews. In deze extra editie focussen we op de masterclass van vorig jaar. In een driedelig verslag brengen we de essentie en meest markante passages. Dat verslag wordt voorafgegaan door een beknopt portret van de sprekers en gevolgd door enkele mijlpalen in het oeuvre van Dave Ulrich. Als voorlopig laatste mijlpaal kozen we ‘HR From the Inside Out’, zijn jongste boek en meteen ook het werk waarin de nieuwste resultaten verwerkt zijn van het onderzoek naar de HR-competenties of HR-rollen, dat al sinds 1987 loopt. Waarom zou u zo veel moeite doen...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.