VRIJWILLIGERS. Natuurpunt. “Investeren in menselijk kapitaal”

HR Square 161
“Vandaag telt Natuurpunt zo’n 170 lokale afdelingen, verspreid over heel Vlaanderen”, zegt Lotte Verplancke, coördinator van de cel Beweging, zeg maar de personeelsdienst voor de meer dan 6000 vrijwilligers. “Die lokale afdelingen bestaan alleen uit vrijwilligers en staan onder leiding van een – vrijwillige – afdelingsverantwoordelijke.” In totaal zijn er bij Natuurpunt ook ongeveer 450 betaalde medewerkers aan de slag. Zo’n 350 van hen ondersteunen de vrijwilligers bij de beheerwerken in de natuurgebieden. Een deel van hen is tewerkgesteld in het maatwerkbedrijf dat de ngo oprichtte om beheerwerken uit te voeren. De 100 overige personeelsleden staan in voor natuurstudie en -educatie, alsook voor belangenverdediging. Ten slotte zijn er ook de ondersteunende diensten zoals HR, IT en financiën. Opvallend is wel dat zowat 70 procent van de medewerkers van Natuurpunt ook vrijwilliger is in een lokale afdeling. Ook Lotte Verplancke gaat regelmatig na haar dagtaak op het hoofdkantoor in Mechelen aan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.