VRIJWILLIGERS. Natuurpunt. “Investeren in menselijk kapitaal”

HR Square 161
“Vandaag telt Natuurpunt zo’n 170 lokale afdelingen, verspreid over heel Vlaanderen”, zegt Lotte Verplancke, coördinator van de cel Beweging, zeg maar de personeelsdienst voor de meer dan 6000 vrijwilligers. “Die lokale afdelingen bestaan alleen uit vrijwilligers en staan onder leiding van een – vrijwillige – afdelingsverantwoordelijke.” In totaal zijn er bij Natuurpunt ook ongeveer 450 betaalde medewerkers aan de slag. Zo’n 350 van hen ondersteunen de vrijwilligers bij de beheerwerken in de natuurgebieden. Een deel van hen is tewerkgesteld in het maatwerkbedrijf dat de ngo oprichtte om beheerwerken uit te voeren. De 100 overige personeelsleden staan in voor natuurstudie en -educatie, alsook voor belangenverdediging. Ten slotte zijn er ook de ondersteunende diensten zoals HR, IT en financiën. Opvallend is wel dat zowat 70 procent van de medewerkers van Natuurpunt ook vrijwilliger is in een lokale afdeling. Ook Lotte Verplancke gaat regelmatig na haar dagtaak op het hoofdkantoor in Mechelen aan...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.