VRIJWILLIGERS. WZC Hof van Egmont.“Vrijwilligers hebben een andere motivatie”

HR Square 161
“Het doel van onze vrijwilligerswerking is om het individuele welbevinden van onze bewoners te verbeteren”, steekt Ria Porteman van het Mechelse Woonzorgcentrum Hof van Egmont van wal. “In totaal hebben we hier 306 bewoners, tien bewoners in kortverblijf, twee dagverzorgingscentra, 275 medewerkers en 92 vrijwilligers.” Vrijwilligers voeren er heel diverse taken uit, van het openhouden van de cafetaria tot individuele bezoeken aan de bewoners. Ook in allerhande clubs (kookclub, voorleesclub, wandelclub) worden vrijwilligers (mee) ingezet. En wanneer een bewoner een specifieke vraag heeft (bijvoorbeeld naar een winkel gaan), kijkt vrijwilligersverantwoordelijke Porteman of ze iemand kan vinden om de bewoner te begeleiden. Intakegesprek “Met nieuwe vrijwilligers voeren we steeds een intakegesprek. Dan hebben we het ook over hun motivatie. Vaak willen ze zich nuttig maken, vinden ze dat ze iets horen terug te doen, iets dat betekenisvol is voor anderen. Er zijn ook mensen die naar ons verwezen worden, omdat ze...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.