Vrouwen in technische beroepen – Bias. “Op onbewaakte momenten sluipt bias binnen”

HR Square 208 (januari-februari 2022)
  Nuances zijn belangrijk, zeker als het gaat over onbewuste discriminatie. Als we bijvoorbeeld spreken over ‘mannelijke beroepen’ of ‘vrouwelijke eigenschappen’, dan duiken veelal erg stereotiepe denkbeelden op die we hebben over beroepen en personen die het best lijken te passen bij een bepaald beroep. Stereotiepe denkbeelden zijn sterke veralgemeningen die bepalen hoe we naar de wereld kijken en hoe we handelen. Maar, deze denkbeelden zijn niet noodzakelijk accuraat en kunnen leiden tot bias en onbewuste discriminatie bij selectie. . Er zíjn in het selectieproces verschillende momenten waar onbewuste discriminatie de kop op steekt, en dat begint al erg vroeg – en veelal onbewust – bij de vacaturetekst die organisaties opstellen om een jobaanbieding bekend te maken. “Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bepaalde vereisten meer of minder geassocieerd kunnen worden met vrouwen of mannen. Ook sollicitanten hebben bepaalde associaties bij vereisten in vacatureteksten. Onderzoek toont dat vrouwelijke sollicitanten (gemiddeld genomen)...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.